Protreptik i organisationen

Tør du åbne døren for protreptikken i din organisation?

Det er ikke altid lige let at stå foran en ny dør. Selvom du måske tænker, at en ny mulighed er en god ting – så kan det også være en situation, der sætter gang i frygten. For hvad gemmer der sig mon på den anden side af døren? Og er der en vej tilbage? Eller smækker døren bag dig? Binder den?

Protreptikken kan være skræmmende at invitere indenfor – for med protreptikken kommer sandhederne.
Og hvilke sandheder vil dukke op?

Er du i virkeligheden en lige så god leder, som du selv tror? Er du den leder som dine medarbejdere vil ledes af? Hvilke værdier er mest fremherskende i dit lederskab – i praksis? Har I en sund kultur i organisationen? Trives medarbejderne?

Med sandhederne kommer mulighederne. Når du opdager, hvor du er udfordret – og hvad der kan gøres bedre, får du mulighed for at ændre på noget. At ændre dit lederskab og kulturen.

Når du tør se dig selv og din organisation udefra, kan du blive den gode leder, du gerne vil være.

Hvad er en god leder for dig?

For os er en god leder en, der forstår at skabe både gode resultater og gode arbejdsforhold. En, der giver plads til det enkelte menneske – men altid har øje for fællesskabet. Og en, der værdsætter refleksion, dybde og eftertænksomhed mindst lige så meget som hurtige resultater.

Protreptikken og det filosofiske lederskab kan være en tilgang til ledelse, som vil gøre dig til en tydelig, balanceret og menneskelig leder med stærke værdier.

 

Gavner protreptikken hele organisationen?

Når du tør se dig selv udefra, har fundet dine værdier og står stærkt i dig selv, kan du hjælpe dine medmennesker til at gøre det samme. Alene det, at du har lært dig selv og dine grænser at kende, så du kan møde dine medmennesker åbent og nærværende, med empati og nysgerrighed, gør, at du starter noget i dem. En udvikling, der vil sprede sig gennem organisationen som ringe i vandet.

En udvikling, som du på uddannelsen får redskaber til at understøtte.

Du vil få redskaber, der:

– kan styrke gruppedynamikkerne, når teamsamarbejdet ikke kører optimalt
– hjælper dig til at tage den svære samtale på en hensigtsmæssig måde
– hjælper dig med at finde tilliden til dine medmennesker
– giver dig mulighed for at ændre gamle handlingsmønstre
– kan hjælpe dig med konflikthåndtering i svære situationer
– giver dig mulighed for at støtte dine medarbejderes personlige udvikling
– lader dig leve dine værdier
– skaber fællesskab og fælles retning.

Hvorfor er fællesskab så vigtigt?

Det er vigtigt for mennesker at føle, at vi er en del af noget større. At vi er en værdifuld del af et fællesskab, der arbejder sammen mod en fælles vision. En fælles drøm.

Når vi føler os som en værdifuld del af noget, der er større end os selv, trives vi. Og det er din opgave som leder at skabe den oplevelse. At sørge for, at hver medarbejder ved, at hun er værdifuld. På den måde øges både arbejdsglæden og motivationen, og organisationen eller virksomheden fungerer bedre, når alle navigerer efter samme værdier og mål.

Protreptik sigter altid mod fællesskabets bedste.

ZTRONGS REFERENCER

Udpluk af ZTRONG's referenceliste i forbindelse med coaching og protreptik hos ZTRONG