ForumAdvokater logo

Når jeg oplever noget positivt vil jeg så gerne dele med andre. Efter deltagelse i protreptikeruddannelsen hos ZTRONG marts-juni 2022, har jeg fortalt vidt og bredt om min gode oplevelse.

Før deltagelsen havde jeg i mange år forsøgt at forstå Ole Fogh Kirkeby, men uden held. Jeg spurgte Maibrit Isberg Andersen, ejer af ZTRONG, om hun mente, at være i stand til, at få mig til at forstå.
Svaret var et klart JA og løftet blev indfriet.Endda i en sådan grad, at jeg er begyndt at forstå Ole Fogh Kirkebys bøger, som jeg nu læser på en anden måde.

Jeg gik til uddannelsen for at komme tættere på, at lære mig selv bedre at kende. Det har jeg arbejdet med længe og efter uddannelsen, er jeg kommet meget tættere på, at blive ”herre i eget hus”. Alene det er en kæmpefordel ved uddannelsen.

 

”Den leder, der tager ansvaret for det, der sker i hendes eller hans organisation eller afdeling, skaber prompte et fællesskab, fordi lederen sætter en fælles sag i centrum. Denne sag er altid i sin essens det andet menneske. At bekæmpe stress består i at udvikle en praksis, der sætter klienten, kollegaen, medarbejderen og fællesskabet i fokus. Det har vi et kort og præcist ord for: etik”. Sådan siger professor emeritus, dr. phil Ole Fogh Kirkeby. Og jeg tror vi er mange ledere, der tænker: jamen helt rigtigt og det er netop sådan jeg selv gør. Jeg tror bare ikke vi altid ser rigtigt. Jeg har i mere end 20 år undret mig over, at jeg ikke giver mine medarbejdere det jeg gerne vil give. Jeg har i alle årene undersøgt og forsøgt at gøre det bedre. Det går langsomt, langsomt fremad. Mens dette går på, lytter og ser jeg også på, hvad andre ledere gør og jeg lytter og ser på, hvad medarbejdere gør, tænker og udsættes for. Det er på mange arbejdspladser for meget af det dårlige. Ikke med vilje, men de facto.Min konklusion er, at jeg er ikke den eneste leder, som gerne vil, men som ikke rammer rigtigt. Ole Fogh Kirkebys pointe er, “at vi skal have indsigt i os selv. Den indsigt skal forhindre, at omstændighederne kommer til at styre. Den handler om at kunne analysere sin selvfornemmelse. Altså om at forstå, hvad der er min skyld. Det handler ikke om automatisk at give de andre skylden, men om at analysere årsagerne til, at jeg er ved at miste grebet i mig selv. Disse årsager viser sig i interaktionen med de andre, de opstår af det, der bliver sagt urigtigt, og det, der bliver fortiet – og jeg er også blandt dem, der taler og tier”, forklarer han.Som ledere har vi et ansvar – ikke bare til at lære “det rigtige”, men også være i stand til at se, om vi “gør det rigtige”. Her er ZTRONGs uddannelse en rigtig god indgang. Det kræver, at du sætter tid af, men den tid har for mig været en af mine bedste investeringer. Den har virkelig rykket mig, hvilket jeg kan mærke både i mit privatliv og i mit virke som leder.

 

Med venlig hilsen
Allan Ohms
Advokat v/Forum Advokater

ZTRONGS REFERENCER

Udpluk af ZTRONG's referenceliste i forbindelse med coaching og protreptik hos ZTRONG