MENNESKE & LEDER -Bliv den du er

17 juli 2023 Ingen kommentarer

BOG: MENNESKE & LEDER -BLIV DEN DU ER

I 2007 udkom denne bog, som er skrevet af Poula Helth og Ole Fogh Kirkeby.

💫  DET HAR VÆRET EN BESTSELLER  💫

Sidsel Fabech fra Akademisk forlag, havde en ide og ønskede en fornyet udgave af bogen, da der er sket en stor udvikling indenfor ledelse.
I marts måned 2023 blev vi tre (Poula, Maibritt og Ole), inviteret ind til et vigtigt og afgørende møde.
Tak for at se os arbejde sammen om bogprojektet Sidsel. Det er en spændende udfordring og ikke mindst en ære.

De erfaringer vi har samlet fra uddannelse, forskning og ledelsespraksis, indgår i den nye bog.

Omdrejningspunkter i bogen bliver:

❇️ Her er bogen som flytter fokus fra den enkelte leders følelser og sårbarhed i kraft af den ydre påvirkning – til en rejse i hvordan man lærer sig selv at kende.

❇️ Med protreptikken lærer lederen at se og mærke sig selv ud fra de værdier, han/hun står for som menneske og får egen styrke til at emergere.

❇️ Lederen er aldrig alene, men altid en del at et større hele, og arbejder altid i en større sags tjeneste. En erkendelse der opstår gennem den filosofiske praksis.

❇️ Lederen kan med afsæt i protreptikken lede sit eget liv og livet i organisationen, uden at blive en distancerende og kontrollerende manager.

❇️ Protreptikken får lederen til at se sig selv i livets store spil, i en blanding af ydmyghed og responsivitet, åbenhed og sanselighed, ansvar og involvering.

❇️ Lederen sætter fra i den regenerative ledelsesproces, hvor lederen altid er en del af flokken, og aldrig står udenfor som isoleret helt eller skurk.

❇️ Lederen er et menneske, der erkender egne fejl og mangler, og netop i kraft af den protreptisk skabte selverkendelse kan rumme andres væremåde og samtidig skabe energi og handlekraft i organisationen.

Vores proces er i den grad igang og vi glæder os til at præsentere vores fælles bogprojekt senere på året.

Kh Poula Helth, Ole Fogh Kirkeby  og Maibritt Isberg Andersen

Menneske & leder